Известие

Collapse
No announcement yet.

Пукане при тръгване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пукане при тръгване

Колеги от 1 седмица имам следния проблем.При тръгване се чува някакво изпукване отпред.Март месец смених тампони на стабилизиращата щанга (полиуретанови от ферариста) и всичко друго си беше по предницата супер,нямаше гъкване.И сега изведнъж се появи това чукане при тръгване,да кажа че по малки неравности не се чува нищо,само при тръгване .Някакви предположения към определени места

провери биелетките
    _156_2,4_JTD_136hp_-EX
    156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

...

възможно ли е това пукане,което май се засилва да е от тези прости биалетки,а как да ги проверя дали са заминали

Comment

Всичко е възможно, отстранявай вероятностите една по една. Хвани биелетката за шийката и разклати силно, не трябва да има луфт в ябълката по посока и обратна на гайката.
        _156_2,4_JTD_136hp_-EX
        156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

...

Ще ги проверя,а от тампони на долните носачи или кормилни накрайните,възможно ли е да пука така

Comment

Колега каква е колата никъде не си споменал...?
            0892 488 330-Теодор
            Alfa Romeo 145 3.0 24V
            Alfa Romeo 146 TI-Turbo

Comment

В повечето случай пука шарнир.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                В повечето случай пука шарнир.

+1
                156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

...

Извинявам се колеги.Колата е 156 1.8 98г .Днеска нещо размърдвах биалетки,не мисля че е в тях,мисля че трябва да я вдигна на някой канал и да видя долните носачи,единствено тях не съм пипал от както съм купил колата (1.5 година)

Comment

Първоначално публикувано от android88 Покажи съобщение
                    Извинявам се колеги.Колата е 156 1.8 98г .Днеска нещо размърдвах биалетки,не мисля че е в тях,мисля че трябва да я вдигна на някой канал и да видя долните носачи,единствено тях не съм пипал от както съм купил колата (1.5 година)
                    Стъпка1:Проверяваш дали джантите са стегнати

Стъпка2:Проверяваш болтовете на моста дали са стегнати

Стъпка3:Проверяваш дали болтовете на носачите са стегнати

Стъпка4:Проверяваш дали няма спукана втулка на долен носач

ако и тва не помогне си за сервиз

Comment

Шарнирчетата на долните носачи, особено ако са рециклирани с полиуретан, като тръгнат да заминават издават този неприятен звук.
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

..

Гледах всякакви болтове,всичко си е затегнато.Шарнирите и въобще долните носачи не са пипани от както съм зел колата,но тех нз как да ги напъна за да разбера,не мърдат. Но след всичкото това проверяване усетих че при поклащане на дясната гума нещо дрънчи,позаслушах се и в маншона който е след накрайника,вътре се едно има трима музиканти,дрънкат некакви железца,взех и през маншона напипах някакви частици метал.Определено нещо си е заминало,възможно ли е от рейката нещо да се счупило и въобще там какво може да се е счупило

Comment

По това което си описал е вътрешен накрайник.

Comment

Първоначално публикувано от android88 Покажи съобщение
                            Колеги от 1 седмица имам следния проблем.При тръгване се чува някакво изпукване отпред.Март месец смених тампони на стабилизиращата щанга (полиуретанови от ферариста) и всичко друго си беше по предницата супер,нямаше гъкване.И сега изведнъж се появи това чукане при тръгване,да кажа че по малки неравности не се чува нищо,само при тръгване .Някакви предположения към определени места
                            Привет колега! Провери си тампона на двигателя, този който е от долу на купето (мисля че десен се водеше, но е по средата ) Когато е за смяна има характерно пукане или леко чаткане, но обикновено се усеща и леко почукване по педала на съединителя.
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

..

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                              По това което си описал е вътрешен накрайник.
                              Този вътрешен накрайник,в самият маншон ли се намира,защото вътре в самия маншон има нещо счупено ,щом го усещам като пипна през него

Comment

Working...
                              X